Eurobank: Στηρίζει την ψηφιακή αναβάθμιση της Νάξου

Eurobank: Στηρίζει την ψηφιακή αναβάθμιση της Νάξου
Τράπεζα Eurobank Eurokinissi

Η τράπεζα συμμετέχει στο πρόγραμμα Naxos Smart Island, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Amazon Web Services (AWS) και τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Η Eurobank συμμετέχει ενεργά στο καινοτόμο πρόγραμμα Naxos Smart Island, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Amazon Web Services (AWS) και τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, και συμβάλλει στην ψηφιακή αναβάθμιση της Νάξου και στην υιοθέτηση σύγχρονων βιώσιμων προτύπων ανάπτυξης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Τράπεζα στήριξε με τις πρωτοβουλίες της το Naxos Smart Island, το οποίο παρουσιάσθηκε στη Νάξο την Τρίτη και την Τετάρτη, 4 & 5 Οκτωβρίου 2022, παρουσία των κ.κ. Υπουργών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, του κ. Cameron Brooks, Director of Public Sector, Europe, Middle East & Africa της AWS και του Δημάρχου Νάξου, κ. Δημήτρη Λιανού, οι οποίοι ανέλυσαν στις ομιλίες τους τη στρατηγική και τις δράσεις της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας.

Η Eurobank παρέχει διευκολύνσεις για να καταστεί το νησί πιο ελκυστικός τόπος εγκατάστασης ψηφιακών νομάδων, με τις εξής δράσεις:

  • Smart payments | Υπηρεσίες e-Commerce για την πληρωμή λιμενικών τελών στην Μαρίνα της Νάξου χωρίς χρεώσεις για τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας, με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες όλων των τραπεζών για συναλλαγές 24/7, σε απολύτως ασφαλές συναλλακτικό περιβάλλον.
  • Smart POS για πληρωμές σε ταξί. Η εφαρμογή μετατρέπει τα κινητά Android σε τερματικά POS, για εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες εισπράξεις με κάρτα ή ψηφιακό πορτοφόλι.
  • Smart Business Growth για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Νάξου. Στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Νάξου στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού και της επιχειρηματικής δικτύωσης, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης Exportgate για δικτύωση και του Digital Academy for Business για ψηφιακή εκπαίδευση και τη διοργάνωση σεμιναρίων για χρηματοδοτικές δυνατότητες μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων.

Υπηρεσίες για να γίνει η Νάξος πιο ελκυστικός προορισμός για την εγκατάσταση Ψηφιακών Νομάδων (Digital Nomads).

Ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, δήλωσε:

«Η Eurobank στέκεται αρωγός σε κάθε δυναμική προσπάθεια για την εδραίωση μιας βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα στη βάση σύγχρονων προτύπων. Η Amazon Web Services, ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς οργανισμούς παγκοσμίως, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας αναπτύσσοντας το πρωτοποριακό project Smart Naxos Island, για τη διαμόρφωση ενός πρωτότυπου, υπερσύγχρονου δικτύου υποδομών στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία και να συνεργαστούμε με την AWS. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά σε δράσεις με θετικό αποτύπωμα στον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση μας για πρωτοπορία.».

Το Naxos Smart Island παρουσιάσθηκε από τον κ. Cameron Brooks, Director of Public Sector, Europe, Middle East & Africa και το επιτελείο της AWS, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο κ. Αθανάσιος Πατσάκας, Head of ENT της AWS για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα και η κα Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, Public Policy Manager Southeastern Europe. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Προγράμματος, ομιλίες επίσης πραγματοποίησαν οι κ.κ. Μανώλης Κουτουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Erik Holmgren, Οικονομικός Σύμβουλος της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα και ο Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν φορείς και κάτοικοι της Νάξου. Ο Δήμαρχος Νάξου, κ. Δημήτρης Λιανός, από τους πρωτεργάτες του προγράμματος Naxos Smart Island, διοργάνωσε έκθεση που φιλοξένησε τα περίπτερα όλων των φορέων – συνεργατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Tην Eurobank εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γενικοί Διευθυντές, Retail Banking, Ιάκωβος Γιαννακλής, Δικτύου Καταστημάτων, Γιάννης Σεραφειμίδης, Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου, Μιχάλης Βλασταράκης, η Βοηθός Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής Τομέα Specialized Segments & Customers Excellence Retail Banking, κα Ελίνα Νικάκη και κλιμάκιο ανώτερων στελεχών της Τράπεζας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας στη Νάξο μπορείτε να δείτε στο www.eurobank.gr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα