Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου: Προχωράει στη δημιουργία Ακαδημίας Φορολογίας και Λογιστικής

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου: Προχωράει στη δημιουργία Ακαδημίας Φορολογίας και Λογιστικής

Πρόεδρος της Ακαδημίας και επικεφαλής του Επιστημονικού της Συμβουλίου είναι o Δικηγόρος κ. Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών (2012-2015)

Στη δημιουργία της Ακαδημίας Φορολογίας και Λογιστικής προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με σκοπό τη μελέτη και προβολή θέσεων για φορολογικά, λογιστικά και δημοσιονομικά θέματα.

Παράλληλα το πεδίο δραστηριότητας της Ακαδημίας Φορολογίας και Λογιστικής περιλαμβάνει τη διοργάνωση σχετικών με το αντικείμενο, εκδηλώσεων και συνεδρίων, την εκπόνηση σεμιναρίων και προγραμμάτων σπουδών καθώς και την παροχή τεχνικής βοήθειας σε άλλα κράτη μέσω διεθνών προγραμμάτων σε σχέση με τη μελέτη και αλλαγή φορολογικής και λογιστικής νομοθεσίας.

Πρόεδρος της Ακαδημίας και επικεφαλής του Επιστημονικού της Συμβουλίου είναι o Δικηγόρος κ. Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης, πρώην Υφυπ. Οικονομικών (2012-2015) και εταίρος στη δικηγορική εταιρία ΜΚ legal. Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Ακαδημίας απαρτίζουν οι:

1. Άγγελος Γρηγοριάδης, Μέλος ΔΣ Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, πρώην επικεφαλής KPMG Κύπρου.

2. Ελένη Θεοχαροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φορολογικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

3. Κωνσταντίνος Καραμάνης, Καθηγητής Λογιστικής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

4. Αντώνιος Ντέμος, Καθηγητής Τραπεζικών και Διεθνών Χρηματοοικονομικών στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

5. Κατερίνα Πέρρου, Δικηγόρος με εξειδίκευση στο Φορολογικό Δίκαιο.

6. Δημήτρης Τσαγκάρης, Οικονομολόγος Πιστοποιημένος Λογιστής Φοροτεχνικός Α’ Τάξεως, ιδρυτής της F.A.O. Economics ΑΕ.

Έτσι η δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου επεκτείνεται σε ένα ακόμα σημαντικό επιστημονικό αντικείμενο και σε μια σειρά επίκαιρων δράσεων.

Ο EPLO όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται ευρύτατα με δυο ακόμα ακαδημίες την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και την Ακαδημία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Πανεπιστημιακή Σχολή European Law & Governance ( ELGS), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ και Διακυβέρνησης,το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη, το Ινστιτούτο Κατάρτισης στο Δίκαιο και τη Διακυβέρνηση, το Ινστιτούτο Πολιτισμού – Νίκος Σβορώνος, το Ινστιτούτο για τη Μεσόγειο, το Ινστιτούτο Τοπικής Διακυβέρνησης και Καινοτόμων Πολιτικών, το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία, το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας & Κλιματικής Αλλαγής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα