Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιους αφορά

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιους αφορά
Πρόσοψη πολυκατοικιών στην Αθήνα Eurokinissi

Οι περιοχές που εντάσσονται στο πρόγραμμα, οι εργασίες που επιδοτούνται και οι προϋποθέσεις ένταξης - Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις.

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον II».

Πρόκειται για τον Β’ κύκλο του προγράμματος που έχει συνολικό προϋπολογισμό 275 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία των αιτήσεων, ανάλογα με την ομάδα περιφερειών, θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, από σήμερα θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» τα νοικοκυριά των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ανοίγει για τους ιδιοκτήτες κατοικιών Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης και στις 23 για τις Περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος (https://exoikonomisi.ypen.gr/) και τη σχετική υποσελίδα για τον δεύτερο κύκλο (https://exoikonomisi-b.ypen.gr/).

Οι εργασίας που επιδοτούνται

-Αντικατάσταση κουφωμάτων

-Τοποθέτηση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης

-Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης ή ψύξης

-Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι προϋποθέσεις ένταξης

Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιλογή ενεργειακού επιθεωρητή – από το μητρώο που θα συσταθεί – ο οποίος και θα καθορίσει τις απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής θα πρέπει να τις καταγράψει τις προτεινόμενες παρεμβάσεις εκδίδοντας το Α’ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

Οι ωφελούμενοι μετά την εκτέλεση των παρεμβάσεων πρέπει να απευθυνθούν εκ νέου σε ενεργειακό επιθεωρητή, ώστε να διενεργηθεί δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησίας τους και να εκδοθεί νέο ΠΕΑ (Β’ ΠΕΑ).

Μετά τη διαπίστωση της επίτευξης του ενεργειακού στόχου, με βάση το Β’ ΠΕΑ, καταβάλλονται τα κίνητρα του προγράμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα