Ευρωπαϊκά κονδύλια 135 εκ. ευρώ για τρόφιμα, ρούχα και είδη υγιεινής στους άπορους

An elderly man carries groceries as walks in central Thessaloniki, Greece on March February 22, 2015. /           ,     22 , 2015.
An elderly man carries groceries as walks in central Thessaloniki, Greece on March February 22, 2015. / , 22 , 2015. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τους Γιώργο Σταθάκη και Θεανώ Φωτίου

Την ενεργοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 135 εκ. ευρώ (45 εκατ. για το 2014, τα οποία έμειναν αδιάθετα, 45 εκατ. για το 2015 και 45 εκατ. για το 2016). Με αυτά θα υποστηρίξει μέσω των οποίων θα διανεμηθούν στους

Η απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ρυθμίζει τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση των κονδυλίων, καθώς και τα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου του προγράμματος.

Τα κονδύλια θα αξιοποιηθούν προκειμένου να διανεμηθούν στους απόρους τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού καθαρισμού και είδη προσωπικής υγιεινής.

Παράλληλα, θα παρέχονται και Συνοδευτικά Μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των απόρων, όπως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομική συνδρομή, κοινωνικά φροντιστήρια κλπ.

Η επίσπευση των διαδικασιών για την ενεργοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της κ. Φωτίου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και την μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ευρωπαϊκά κονδύλια 183 εκατ. ευρώ εισέπραξε η Ελλάδα από τα μέσα Μαρτίου

SHARE:

24Media Network