Φον ντερ Λάιεν για τέλος εποπτείας: “Η Ελλάδα ατενίζει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία”

Φον ντερ Λάιεν για τέλος εποπτείας: “Η Ελλάδα ατενίζει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία”
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν AP

Στην έξοδο της Ελλάδας από την Ενισχυμένη Εποπτεία αναφέρθηκαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρόεδρος του Eurogroup.

“Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα” ανέφερε σε ανάρτησή της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντα στο πλευρό σας” καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου τόνισε πως “Σήμερα, για πρώτη φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά τις συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη εποπτεία. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα της ελληνικής κυβέρνησης και των πολιτών. Ιδιαίτερη μνεία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα για τον σημαντικό τους ρόλο στην εν λόγω επιτυχία.”.

Σαρλ Μισέλ: Η Ελλάδα προχωράει μπροστά

Την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία σχολίασε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σημειώνοντας πως “η Ελλάδα προχωράει μπροστά”.

‘Μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα, καθώς σήμερα βγαίνει από την ενισχυμένη εποπτεία. Μια επιτυχία που σημειώθηκε χάρη στην αφοσίωση των Ελλήνων πολιτών και των αρχών σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Η Ελλάδα προχωράει μπροστά”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα