Ανοίγει το ασφαλιστικό η κυβέρνηση με περικοπές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

A woman walks in front of Social Insurance Institute department in Aristotelous square, Thessaloniki, Greece on February 19, 2015. /           ,    19  2015.
A woman walks in front of Social Insurance Institute department in Aristotelous square, Thessaloniki, Greece on February 19, 2015. / , 19 2015. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο του Brussels Group την ερχόμενη εβδομάδα. Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Θέμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, με επίκεντρο τις περικοπές σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, φαίνεται πως ανοίγει η κυβέρνηση, καθώς κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και αναζητούνται λύσεις που θα στρώσουν το χαλί για επίτευξη συμφωνίας.

Οι αξιώσεις των δανειστών για αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας ήδη φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Κατά τις πληροφορίες, η κυβέρνηση ανοίγει θέμα περικοπών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ωστόσο οι αλλαγές φαίνεται πως δεν θα πλήξουν το σύνολο των ασφαλισμένων, αλλά θα επικεντρωθούν στις ΔΕΚΟ και τον τραπεζικό κλάδο.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο του Brussels Group την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα κορυφωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Απριλίου.

SHARE: