Απίστευτο: 4 στους 10 αδυνατούν να αποπληρώσουν και τη ρύθμιση οφειλών

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΩΦΟΡΙΑΣ( ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΩΦΟΡΙΑΣ( ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Αποκαλυπτικά στοιχεία του ΙΚΑ και ΟΑΕΕ εστάλησαν στον υπουργό Εργασίας. Σε ποια οικονομική κατάσταση βρίσκονται τα δύο ταμεία και τι προγραμματίζεται να γίνει

"Εκτός" ρύθμισης χρεών "βγαίνουν", λόγω αδυναμίας καταβολής των τρεχουσών εισφορών και των δόσεων που αναλογούν, οι 4 στους 10 οφειλέτες στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.

Τη δυσκολία ανταπόκρισης ακόμη και του περιορισμένου ποσοστού (10% - 12%) των οφειλετών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών - τόσο της “νέας αρχής” όσο και της “πάγιας” - αποκαλύπτουν τα απολογιστικά στοιχεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

“Εκτός ρύθμισης” έχουν βρεθεί από την έναρξη ισχύος των σχετικών “διευκολύνσεων”, το 39,9% των οφειλετών του ΙΚΑ και το 43% των οφειλετών του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των δύο Ταμείων να προεξοφλούν ότι δεν θα κατορθώσουν να εισπράξουν τα έσοδα που είχαν υπολογίσει.

“Τα δεδομένα που έχουμε μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής των ρυθμίσεων, επιβάλλουν την επανεξέταση του όλου πλαισίου” υπογραμμίζει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κ. Παπαθανασίου. Ενα νέο ευνοϊκότερο διακανονισμό προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε οφειλέτες να καταβάλουν μικρότερες δόσεις, έχουν ζητήσει τόσο ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος όσο και η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου υπό το βάρος και των ταμειακών ελλειμμάτων.

Πηγή: Ημερησία

SHARE:

24Media Network