Δικαίωση καταναλωτή στην Αθήνα για το χαράτσι

Δικαίωση καταναλωτή στην Αθήνα για το χαράτσι
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, ανέστειλε προσωρινά η διακοπή της παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ, στο σπίτι 55χρονης. Συντηρεί τον ανάπηρο σύζυγο και τον φοιτητή γιο της

Νέα δικαίωση από δικαστήριο, που με απόφασή του απαγόρευσε τη διακοπή του ρεύματος στο σπίτι καταναλωτή, που δεν πλήρωσε το ειδικό τέλος ακινήτου.

Η 55χρονη γυναίκα υποστήριξε στο δικαστήριο, ότι συντηρεί τον ανάπηρο σύζυγό της και το φοιτητή γιο της, ενώ απέδειξε ότι έχει υποστεί δύο μειώσεις στο μισθό της.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην διακοπεί το ρεύμα στο σπίτι της γυναίκας έως τις 10 Ιανουαρίου του 2012 και πάντως έως ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, στα οποία έχει προσφύγει.

Πριν λίγες ημέρες, το μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης εξέδωσε προσωρινή διαταγή, για την απαγόρευση διακοπής ρεύματoς μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου σε 34 πολίτες, είτε άπορους είτε άνεργους είτε ανάπηρους και σύμφωνα με την απόφαση “η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειάς τους”.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο ζητούσε να μην υπάρξει καμία επίπτωση κατά των συγκεκριμένων ατόμων μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι ίδιοι κατά της ΔΕΗ, ζητώντας να κηρυχθεί οριστικά παράνομο το μέτρο.

Επίσης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πάτρας απαγόρευσε τη διακοπή της παροχής ρεύματος σε ζευγάρι, στο οποίο είχε χρεωθεί υπέρογκο ειδικό τέλος ακινήτου, από λάθος υπολογισμό.

Η εν λόγω οικογένεια, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό των 2.235,60 ευρώ για το έκτακτο τέλος ακινήτων, ενώ είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα