Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Επαναλειτουργεί το Taxisnet

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΧΙΣ-ΝΕΤ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΧΙΣ-ΝΕΤ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στο Taxisnet. Πόσοι πολίτες δεν έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις

Σε επαναλειτουργία τίθεται άμεσα η εφαρμογή του TAXΙSnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Η καθυστέρηση σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί για την εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, οφείλεται σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διακοπής έγινε συντήρηση του συστήματος αλλά και προετοιμασία της νέας εφαρμογής που πρόκειται να «ανέβει» για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε1.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, την Κυριακή σημειώθηκε ο χαμηλότερος ρυθμός υποβολής φορολογικών δηλώσεων (μόνο 44.000) από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής.

Η νέα προθεσμία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα λήγει στις 14 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να υποβληθούν περισσότερες από 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ενώ υπενθυμίζουν ότι η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί ως 31 Ιουλίου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι την τελευταία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της παράτασης ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μειώθηκε περαιτέρω.

Την προηγούμενη Πέμπτη μία μέρα πριν την ανακοίνωση της παράτασης είχαν υποβληθεί 198.000 φορολογικές δηλώσεις, την Παρασκευή όταν ανακοινώθηκε η νέα προθεσμία υποβλήθηκαν 157.000 δηλώσεις, τη Δευτέρα 118.000, την Τρίτη 105.000, την Τετάρτη 104.000 και σήμερα ως αυτήν ώρα μόλις 44.000!

Συνολικά ως σήμερα έχουν υποβληθεί 4.580.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,7- 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν.

SHARE:

24Media Network