Φορολογικές δηλώσεις μετά τις εκλογές

Φορολογικές δηλώσεις μετά τις εκλογές

Αναβολή για μετά τις εκλογές παίρνει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για 8.500.000 φορολογούμενους. Διαβάστε αναλυτικά

Για μετά τη διενέργεια των εκλογών φαίνεται πως μετατίθενται οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αφού την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου δεν έχει σταλεί ακόμη κανένα έντυπο από την εφορία στους εκατομμύρια φορολογούμενους.

Όπως αναφέρει το "Βήμα", προφανής στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να μην σταλούν οι "λυπητερές" της εφορίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου, πόσο μάλλον όταν ειδικά φέτος προβλέπονται απανωτά χτυπήματα στους φορολογούμενους.

Αρχής γενομένης από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε η αναδρομική μείωση από την αρχή του έτους να γίνει σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις μετά το Μάιο του 2012, τα μέτρα που αναμένεται να φτάσουν στα άκρα τη φορολογική επιβάρυνση για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και 3.500.000 νοικοκυριά είναι τα εξής:

* Η μείωση του αφορολογήτου από 12.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ,

* οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα,

* η μείωση όλων των φοροαπαλλαγών,

* η κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων στο σκέλος της έκπτωσης φόρου,

* η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης και

* η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς μαζί με τους υπόλοιπους φόρους εισοδήματος αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα για την τσέπη 8.500.000 φορολογουμένων που θα διαπιστώσουν με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης πολύ μεγαλύτερες επιβαρύνσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Υπολογίζεται, ότι μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου οι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά θα επιβαρυνθούν με 700 ευρώ, οι φορολογούμενοι με 1 παιδί με 770 ευρώ, με 2 παιδιά με 840 ευρώ επιπλέον φόρους σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ για όσους έχουν από τρία παιδιά και πάνω, η πρόσθετη επιβάρυνση ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η έκτακτη εισφορά που θα πλήξει όλα τα εισοδήματα που ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 12.000 ευρώ θα περιληφθεί στο εκκαθαριστικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2012.

Στο ίδιο σημείωμα θα υπάρχουν οι έκτακτες εισφορές για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2.000 κυβικών, σκαφών αναψυχής και πισίνες.

SHARE:

24Media Network