"Φύτρωσαν" πισίνες στο Κιλελέρ

"Φύτρωσαν" πισίνες στο Κιλελέρ

Οι τριάντα πισίνες που εντοπίζονται σε ένα μικρό χωριό 3.000 κατοίκων στο Κιλελέρ και ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα που δηλώνεται ανέρχεται σε 1.578 ευρώ αναδεικνύει τις διαστάσεις της φοροδιαφυγής

Με το μέσο ετήσιο αγροτικό εισόδημα που δηλώνεται να ανέρχεται σε 1.578 ή 132 ευρώ τον μήνα, το ιστορικό Κιλελέρ, που έχει γεμίσει πισίνες, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα φοροδιαφυγής που "βασιλεύει" στην Ελλάδα.

Μόνο 40 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, σε σύνολο 1.031.792 ατόμων δηλώνουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.

"Δε μπορώ να καταλάβω πώς ταιριάζουν όλα αυτά με τις καμιά τριανταριά πισίνες που βρίσκουμε σε ένα αγροτικό χωριό 3.000 κατοίκων" αναρωτιέται ο Νίκος Καραβίτης, αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Από τη στιγμή που οι αγρότες, έχοντας τον νόμο στο πλευρό τους, δεν έχουν υποχρέωση να τηρούν βιβλία και στοιχεία από τα οποία να φορολογούνται.

Το ειδικό καθεστώς φορολόγησης για τους αγρότες, που ξεκίνησε με τις αγαθές προθέσεις ελάφρυνσης της φορολογίας των φτωχών αγροτών, αναδεικνύεται σε μεγάλη πληγή για το κράτος.

Σε ό,τι αφορά το χωριό της... φοροδιαφυγής, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", βρίσκεται στον δήμο Κιλελέρ του νομού Λάρισας και αδιαμφισβήτητα δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση ανά την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Τακτοποίηση" πισίνων για πρόσθετα έσοδα

"Ξέχασαν" να δηλώσουν την πισίνα τους

SHARE:

24Media Network