Κυκλοφορούν και "οπλοφορούν" για τους φόρους οι ΔΟΥ

Κυκλοφορούν και "οπλοφορούν" για τους φόρους οι ΔΟΥ

Σε 434 κατασχέσεις ημερησίως προχωρούν κατά μέσο όρο οι ΔΟΥ ενώ επίσης σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 145 φορολογούμενοι διαπιστώνουν ότι έχει "μπει χέρι" στις καταθέσεις τους. Τα "σούπερ όπλα" του υπουργείου Οικονομικών

"Σούπερ όπλα" ρίχνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας τους ελεγκτές προ προ μηνών κυνηγούσαν τους φοροφυγάδες με το δόκανο, να μοιάζουν περισσότερο με ράμπο.

Τα κατασχετήρια έγιναν πλέον ηλεκτρονικά, οι ελεγκτές βλέπουν καταθέσεις και δάνεια με ένα κλικ, οι κατασχέσεις - με εξαίρεση τα σπίτια - γίνονται χωρίς προειδοποίηση και όσοι περιμένουν, για παράδειγμα, πληρωμή επιδότησης διαπιστώνουν ότι πριν από αυτούς πληρώθηκε η εφορία.

Σύμφωνα με " Τα Νέα", οι εφορίες προχωρούν κατά μέσο όρο σε 434 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων ημερησίως ενώ επίσης σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 145 φορολογούμενοι διαπιστώνουν ότι στις καταθέσεις τους έχει μπει το μακρύ χέρι των εισπρακτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις αρχές του 2013 έως το τέλος Νοεμβρίου, οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων ξεπερνούν τις 100.000, υπερδιπλάσιες σε σχέση με πέρσι και περισσότεροι από 35.000 φορολογούμενοι διαπίστωσαν ότι οι καταθέσεις τους έκαναν φτερά. Στο ίδιο διάστημα οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ ενώ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη φτάνουν τα 60 δισ.

Για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, τα "σούπερ όπλα" που έχουν ενεργοποιηθεί είναι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων χωρίς προειδοποίηση, προληπτικό φορομπλόκο σε έκτακτες περιπτώσεις, συμψηφισμοί επιστροφών με ασφαλιστικές εισφορές, "απαλλοτρίωση" αγροτικών επιδοτήσεων για χρέη, κατασχετήριο με e-mail αντί δικαστικών επιμελητών, Μεγάλος Αδελφός για καταθέσεις και δάνεια, φοροέλεγχοι-εξπρές σε φυσικά πρόσωπα. Επίσης, πριν πληρώσει το δημόσιο θα ελέγχει για πιθανά χρέη, θα "βάζει χέρι" ακόμα και στις τραπεζικές θυρίδες ενώ νύχτα, Κυριακές και αργίες θα ανοίγει τις ταμειακές.

SHARE:

24Media Network