Μπαράζ αντιδράσεων για τη νομιμοποίηση του 'μαύρου' χρήματος. Τριγμοί και στην κυβέρνηση

Μπαράζ αντιδράσεων για τη νομιμοποίηση του 'μαύρου' χρήματος. Τριγμοί και στην κυβέρνηση

«Με το εν λόγω σχέδιο προστατεύονται οι φοροφυγάδες και οι εγκληματίες» διαμηνύουν οι εφοριακοί. Δυσαρέσκεια εκφράζει και ο Π. Νικολούδης

Κύμα αντιδράσεων τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παραγόντων της αγοράς έχει ήδη προκαλέσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τη νομιμοποίηση του «μαύρου» χρήματος.

Το σχέδιο νόμου έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, όπου και θα παραμείνει για όλη την επόμενη εβδομάδα. Κατά τις πληροφορίες, την έντονη δυσαρέσκειά τους για το σχέδιο της κυβέρνησης να δώσει «συγχωροχάρτι» στους φοροφυγάδες, προκειμένου να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία, εξέφρασαν εφοριακοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν νωρίτερα συνάντηση με τον υπουργό και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη και Ν. Βαλαβάνη.

«Με το εν λόγω σχέδιο προστατεύονται οι φοροφυγάδες και οι εγκληματίες» διαμηνύουν οι εφοριακοί. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν και τον υπουργό Επικρατείας κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη να έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το σχέδιο νόμου περί νομιμοποίησης του  «μαύρου» χρήματος.

Οι αντιρρήσεις του κ. Νικολούδη έχουν να κάνουν τόσο με τη διαδικασία, όσο και με τα ποσοστά φορολόγησης 15% και 30%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Συγχωροχάρτι' στους φοροφυγάδες για να εισρεύσει 'ζεστό' χρήμα στα κρατικά ταμεία

SHARE:

24Media Network