Όταν ο Βαρουφάκης μιλούσε για τους πολίτες-Ράμπο αλά IRS πριν στείλει την επιστολή στο eurogroup

Όταν ο Βαρουφάκης μιλούσε για τους πολίτες-Ράμπο αλά IRS πριν στείλει την επιστολή στο eurogroup
Ο Γιάνης Βαρουφάκης Ευρωκίνηση

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είχε μιλήσει για την ιδέα να βοηθούν στο φορολογικό έλεγχο πολίτες, σε μια μέθοδο που ανέσυρε από την αμερικανική φορολογική υπηρεσία IRS

Τη μέθοδο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων IRS για επιστράτευση πολιτών σε ρόλο οικονομικών ράμπο είχε στα σχέδιά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εδώ και αρκετό καιρό. Η πρόταση που διέρρευσε την Παρασκευή και προκάλεσε θυμηδία, αλλά και ποικίλα σχόλια αποτελεί πάγια τακτική της αμερικανικής υπηρεσίας προκειμένου να συλλέγει πιο αποτελεσματικά τους φόρους από επαγγελματίες που επιλέγουν να φοροδιαφύγουν συστηματικά.

Ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ μίλησε στα τέλη Φλεβάρη για το θέμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9, λέγοντας πως θα χρησιμοποιήσουν έξυπνες μεθόδους ελέγχου στα πρότυπα των ΗΠΑ προαναγγέλοντας ουσιαστικά όσα πρότεινε ανάμεσα στις επτά μεταρρυθμίσεις που απέστειλε την Παρασκευή στον πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Με τον ίδιο τρόπο, η ελληνική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει εδώ και μέρες πως στοχεύει σε καταθέσεις και χρηματικά ποσά Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό από τα οποία ευελπιστεί να αντλήσει αυξημένα έσοδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα