Πήραν υπογραφή ένταξης οι 52.553 προσλήψεις με τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΑΕΔ-ΑΝΕΡΓΟΙ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΑΕΔ-ΑΝΕΡΓΟΙ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με την υπογραφή των αποφάσεων ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη των προσλήψεων με τα λεγόμενα πεντάμηνα

Υπογράφηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και δημοσιεύτηκαν στην Διαύγεια σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr οι τρεις αποφάσεις του υπουργείο Εργασίας για την ένταξη του προγράμματος για 52.553 προσλήψεις σε δήμους και δημόσιους φορείς ανέργων του ΟΑΕΔ μέ την Κοινωφελή Εργασία.

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού ενώ ήδη το υπουργείο Εργασίας απέστειλε στο ΑΣΕΠ για έγκριση την προκήρυξη και αμέσως θα εκδοθεί η προκήρυξη των 52.553 συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας την οποία έχει ήδη έτοιμη ο ΟΑΕΔ, μετά τις χθεσινές υπουργικές αποφάσεις για ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.

Οι περισσότερες θέσεις προορίζονται για απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΕ και ΙΕΚ ενώ φθάνουν τις 38.200. Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μοιραστούν 12.800 θέσεις.

 Στόχος του προγράμματος είναι να χρηματοδοτηθούν δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο κ.α, που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία και την ένταξη / επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Αντικείμενο της πράξης είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού (εφεξής ωφελούμενοι/ες), για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες κι άλλους δημόσιους φορείς

Οι Ωφελούμενοι της πράξης θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα

μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά

προσόντα.

5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Οι τρεις αποφάσεις προβλέπουν ότι στις 8 Περιφέρειες σύγκλισης θα προσληφθούν με τα πεντάμηνα 22.237 άνεργοι ενώ στις 3 Περιφέρειες θα προσληφθούν 26.269 άνεργοι του ΟΑΕΔ.

Στις 3 Περιφέρειες σύγκλισης θα προσληφθούν 4.047 άνεργοι

Ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2016

Δείτε όλη την απόφαση που καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

Η Αστυνομία προειδοποιεί για απάτη με αγγελίες ενοικίασης σπιτιών μέσω internet

48 μόνιμοι υπάλληλοι οτο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network