Θεοχάρης: Δεν θα χαθούν σπίτια στο επόμενο τρίμηνο

Εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας όπου ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία παρουσίασε μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας όπου ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία παρουσίασε μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος ότι στο επόμενο τρίμηνο θα χάσει το σπίτι του, λέει ο κ. Θεοχάρης ο οποίος συμπληρώνει - αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είμαστε ακόμα σε καλό σημείο ως προς τη φοροδιαφυγή

"Οι διατάξεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν ψηφιστεί από το καλοκαίρι για να ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2014".

Αυτό επισήμανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών και τις κατασχέσεις ακινήτων. Διαβεβαίωσε λοιπόν ότι "Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται ότι θα παίρνουμε σπίτια σε ένα τρίμηνο. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει". "Η κατάσχεση δεν σου παίρνει το σπίτι, η κατάσχεση σε εμποδίζει να πουλήσεις το σπίτι πριν εξοφλήσεις το χρέος σου προς την εφορία (...) δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει λιγότερο από ένας χρόνος πριν γίνει πλειστηριασμός", υποστήριξε.

Στη συνέχεια αναγνώρισε ότι "είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι είμαστε σε καλό σημείο για τη φοροδιαφυγή", υπονοώντας σαφώς πως δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο.

Όσο για το σύστημα συλλογής αποδείξεων, αυτό θα διατηρηθεί και για το 2014.

Τυχόν αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 και θα προέλθουν από προτάσεις αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί.

Τέλος, για τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως έως τώρα τα τέλη έχουν καταβληθεί από το 25% των υπόχρεων, δηλαδή περίπου 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network