Τριμελής επιτροπή διαιτησίας για το χαράτσι

Τριμελής επιτροπή διαιτησίας για το χαράτσι

Διαβάστε που θα μπορούν να προσφύγουν όσοι ζήτησαν να εξαιρεθούν από το χαράτσι των ακινήτων

Σε τριμελή επιτροπή που θα συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, θα μπορούν να προσφεύγουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν αίτημα εξαίρεσης από το ειδικό τέλος, αλλά ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, το απέρριψε.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός  Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προβλέπεται ότι για τις περιπτώσεις που ζητείται η αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα εκδίδει πράξη, θετική ή απορριπτική.

Η πράξη κοινοποιείται στον αιτούντα και εφόσον είναι θετική εισηγείται στο υπουργείο Οικονομικών την αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αν η εισήγηση του εφόρου είναι απορριπτική, κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί ένσταση μέσα σε προθεσμία 2 μηνών, η οποία εξετάζεται από τριμελή επιτροπή που συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων, αποστέλλουν κατάσταση στη ΓΓΠΣ και μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι εφορίες μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης την απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων του 17% της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, εφόσον εκμεταλλεύονται περισσότερα από 7 δωμάτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαλλάχτηκαν από το χαράτσι

Μπλόκο στις διακοπές ρεύματος από τους συνδικαλιστές

Ετοιμάζουν χαράτσι και για τα... αγροτεμάχια

SHARE:

24Media Network