Υπό κατάρρευση το Taxisnet. “Μπλακ άουτ” στις δηλώσεις

Υπό κατάρρευση το Taxisnet. “Μπλακ άουτ” στις δηλώσεις
ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ (EUROKINISSI) Eurokinissi

Τεράστια προβλήματα στο σύστημα Taxisnet. Οι φοροτεχνικοί ζητούν παράταση από το ΥΠΟΙΚ

Μόλις το 30% των δηλώσεων έχουν υποβληθεί από τις 24 Μαΐου, ενώ τα προβλήματα στη λειτουργία του TAXIS δίνουν και παίρνουν.

Όπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ήδη έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά περίπου 1.800.000 δηλώσεις, ενώ βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα περίπου 350.000 δηλώσεις.

Σύμφωνα με το Έθνος, υπό κατάρρευση βρίσκεται το Taxisnet, ενώ υπάρχουν κενά στις βεβαιώσεις για αποδοχές και τόκους καταθέσεων ενώ πολλά Ταμεία δεν έχουν ακόμα στείλει τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους  ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά.

Με τις προθεσμίες να τρέχουν και να λήγουν από την ερχόμενη Δευτέρα ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων, οι σύλλογοι των φοροτεχνικών έχουν ήδη ζητήσει από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση των προθεσμιών κρίνεται αναγκαία καθώς τα προβλήματα είναι πολλά. Ειδικότερα:

– Ταμεία, κύρια και επικουρικά, δεν έχουν στείλει ακόμη τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά.

– Το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet παρουσιάζει προβλήματα υπερφόρτωσης

– Τα ποσά των τόκων δεν έχουν «περαστεί» ακόμη στους σχετικούς κωδικούς του εντύπου Ε1.

– Τράπεζες δεν έχουν στείλει βεβαιώσεις για δάνεια που έχουν λάβει οι φορολογούμενοι τα οποία έχουν αποπληρώσει μέσα στο 2012. Στις εφορίες και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μητρώου επικρατεί το αδιαχώρητο με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να προμηθευτούν τον «πολύτιμο» κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα