Φορολογικές δηλώσεις 2020: Παράταση έως τις 28 Αυγούστου

Φορολογικές δηλώσεις
Φορολογικές δηλώσεις EUROKINISSI

Δόθηκε παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως 28 Αυγούστου 2020. Οκτώ παραμένουν οι δόσεις.

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως 28 Αυγούστου 2020 θα προβλέπει τροπολογία που καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Η νέα παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Παράλληλα διευκολύνονται οι φοροτεχνικοί να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο όγκο που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας. Οι δόσεις παραμένουν οκτώ.

ADVERTISING

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία αποπληρωμής των 8 δόσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα, η ΑΑΔΕ αφού προσάρμοσε το πληροφοριακό της σύστημα στα νέα δεδομένα διευκρινίζει ότι η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, και οι υπόλοιπες επτά (7) μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα των επτά (7) επόμενων μηνών.

Ειδικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, των οποίων η προθεσμία υποβολής παρατάθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών μέχρι την 29η Ιουλίου 2020, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου του 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών.

Με την ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι όσοι πλήρωσαν το σύνολο του φόρου που τους αναλογεί σε μια δόση και άρα δικαιούνται τις δόση του 2% για το σύνολο του φόρου θα έχουν την ελάφρυνση αυτή είτε με το συμψηφισμό του ποσού που αναλογεί με άλλες οφειλές είτε μέσω επιστροφής.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φορολογικές δηλώσεις 2020
SHARE:

24Media Network