Φουντώνουν οι φήμες για νέο πακέτο στήριξης. "Ναι" στα λεφτά, "όχι" στα νέα μέτρα, λέει η Ελλάδα

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (EUROGROUP) που έγινε σήμερα στην Λευκωσία.Στην φωτογραφία ο 'Ελληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (Δ),αριστερά διακρίνεται ο Γερμανός Υπουργός οικονομικών Βόλφκανγκ Σόϊμπλε ,Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (EUROGROUP) που έγινε σήμερα στην Λευκωσία.Στην φωτογραφία ο 'Ελληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (Δ),αριστερά διακρίνεται ο Γερμανός Υπουργός οικονομικών Βόλφκανγκ Σόϊμπλε ,Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε) EUROKINISSI

Όλο και πιο κοντά το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δεν διαψεύδουν οι Γερμανοί. "Δεν θα υπάρξουν νέα εισπρακτικά μέτρα" διαμηνύει η κυβέρνηση

Θετικά φέρεται να αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά τη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα στην περίπτωση που δεν υπάρχουν σ’ αυτό δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για ένα νέα τρίτο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδος σημείωνε ότι "είμαστε θετικοί" σε κάθε συζήτηση για πακέτο, εφόσον δεν υπάρχουν δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Το ίδιο στέλεχος εκτιμά ότι η συζήτηση που έγινε μετά το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι σε θετική κατεύθυνση για την Ελλάδα.

Η γερμανική πλευρά, συνεχίζει να μην διαψεύδει τις πληροφορίες για νέα βοήθεια στην Ελλάδα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο "κούρεμα".

"Στα μέσα του έτους θα δοθεί, εφόσον είναι απαραίτητο, ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, ο οποίος απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο "κουρέματος" του ελληνικού χρέους.

"Το εάν και το, εάν ναι, πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του έτους", δήλωσε ο κ. Κότχαους για το νέο πακέτο, παραπέμποντας σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επανέλαβε ότι «κούρεμα» δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση.

"Εικαζόμενες σκέψεις περί ενός κουρέματος μπορώ ξεκάθαρα να τις διαψεύσω", είπε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνάντηση πίσω από την πλάτη της Ελλάδας. Τα δύο θέματα που εξέτασαν οι δανειστές

SHARE: