G20: “Ένεση” 5 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομια

G20: “Ένεση” 5 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομια
O πρόεδρος της Νότιας Κορέας μετέχει στην τηλεδιάσκεψη της G20. AP

Περισσότερα από 5 τρισεκατομμύρια δολάρια θα χηρηγήσουν στην παγκόσμια οικονομία, όπως αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη της G20.

Τα κράτη μέλη της G20 γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να χορηγήσουν ένεση «άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων» στην παγκόσμια οικονομία για να «αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές, οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνέπειες της πανδημίας» του νέου κορονοϊού.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε ενώ οι μεγάλες δυνάμεις παγκοσμίως ενεργοποιούνται για να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της πανδημίας στις δικές τους οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία ή η Σαουδική Αραβία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε, νωρίτερα σήμερα, τις χώρες της G20 να μειώσουν τους δασμούς τους, προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στην παγκόσμια οικονομία μπροστά στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Σι «κάλεσε τα κράτη μέλη της G20 να μειώσουν τους τελωνειακούς δασμούς, να άρουν τα (τελωνειακά) εμπόδια και να βελτιώσουν τις εμπορικές ροές».

Εξάλλου, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών προέτρεψε σήμερα, σε μια ανοικτή επιστολή, την ομάδα της G20 να ενεργήσει σύντομα για να αποτρέψει ανεπανόρθωτες ζημίες στη βιομηχανία αερομεταφορών, που έχει κλονιστεί από την κρίση του κορονοϊού.

«Η εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 σε ολόκληρη την υφήλιο και ως αποτέλεσμα, το κλείσιμο των συνόρων, που διατάσσουν οι κυβερνήσεις, και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί οδήγησαν στην καταστροφή της ζήτησης στα αεροπορικά ταξίδια» γράφει στην επιστολή ο διευθύνων σύμβουλος της IATA Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα