Γεωργιάδης: Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης INTIME NEWS

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ωστόσο πρέπει να ληφθούν υπόψιν και άλλοι παράγοντες.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως εξετάζεται από την κυβέρνηση η μέιωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη, ενώ σε ορισμένα μελετάται να μειωθεί στο 6%.

«Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες. Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», εξήγησε ο Υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή "Καλημέρα".

ADVERTISING

Παράλληλα, όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια δήλωσε πως δεν είναι δυνατό να ανακοινώνεται κάθε εβδομάδα κάτι νέο, καθώς θα χαθεί ο έλεγχος.

"Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν ''κατοστάρηδες''. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε", είπε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΦΠΑ, Άδωνις Γεωργιάδης, Ακρίβεια
SHARE:

24Media Network