Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι και παραμένει μέρος της Ευρωζώνης

Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι και παραμένει μέρος της Ευρωζώνης
CONSILIUM OF THE EUROPEAN UNION

O επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποκλείει το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά ζητά τήρηση των δεσμεύσεων. Τι δήλωσε για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, όμως υπογράμμισε ότι αυτή τη χρονική στιγμή αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι, αν και ακόμη η Ελλάδα δεν έχει αποσαφηνίσει τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις, «βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».

«Η Ελλάδα είναι και παραμένει μέρος της ευρωζώνης» ξεκαθάρισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινούνται προς αυτό τον στόχο.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι σε αντάλλαγμα η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο Eurogroup.

Η Αθήνα, πρόσθεσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα πρέπει, εκτός του να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αναμφισβήτητα να ακολουθήσει μια βιώσιμη και αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική.

Αν πρόκειται να τηρηθούν προεκλογικές δεσμεύσεις, κατέληξε ο ίδιος, θα πρέπει να μπορούν και να χρηματοδοτηθούν αναλόγως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
SHARE:

24Media Network