Γκίζι: Πρέπει να σταματήσουμε να επιβάλλουμε λιτότητα μέχρι θανάτου στο νότο

Γκίζι: Πρέπει να σταματήσουμε να επιβάλλουμε λιτότητα μέχρι θανάτου στο νότο

Να μην αφήσει την ευθύνη των αποφάσεων στον Σόιμπλε, καλεί την καγκελάριο Μέρκελ, ο επικεφαλής της ΚΟ του Die Linke. Σημειώνει ότι σε περίπτωση Grexit, θα πληγεί η Γερμανία

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε ότι από την αρχή των κρίσιμων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είχε ζητήσει από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να σώσει την Ελλάδα.

«Η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να υποκύψει υπό την πίεση των ευθυνών σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη και τη χώρα μας», είπε ο Γκίζι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

«Δεν θα πρέπει να μεταθέσει την ευθύνη στον σκληροπυρηνικό Σόιμπλε. Αν θέλουμε να σώσουμε το ευρώ, και αυτή η διάσωση ωφελεί σε μεγάλο βαθμό και τη Γερμανία, θα πρέπει να σταματήσουμε να επιβάλλουμε λιτότητα μέχρι θανάτου στον νότο και να αρχίσουμε να τον ξαναχτίζουμε», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα για επενδύσεις στην εκπαίδευση, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, επεσήμανε ο Γκίζι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα Grexit θα ήταν «κακό και για τη Γερμανία», κατέληξε ο Γκίζι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα, Μέρκελ
SHARE:

24Media Network