Ομοβροντία κατά Μεσοπρόθεσμου

Εργαζόμενοι στον ΟΤΕ διαμαρτύρονται στην πλατεία Συντάγματος, κατευθυνόμενοι προς τo υπουργείο Οικονομικών, στην πορεία που πραγματοποίησε  σήμερα η ΟΜΕ-ΟΤΕ, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
Εργαζόμενοι στον ΟΤΕ διαμαρτύρονται στην πλατεία Συντάγματος, κατευθυνόμενοι προς τo υπουργείο Οικονομικών, στην πορεία που πραγματοποίησε σήμερα η ΟΜΕ-ΟΤΕ, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καζάνι που βράζουν πανελλήνιες οργανώσεις, με τη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο να ζητούν απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου. Προειδοποιούν με μαζικές κινητοποιήσεις και 24ωρες απεργίες

Καταδικάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ζητούν την απόσυρσή του και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις κατά τη συζήτηση και ψήφισή του από τη Βουλή, πέραν της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει στις 15 Ιουνίου.

Οι Εκτελεστικές Επιτροπές τους αποφάσισαν σήμερα να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και στις 21 Ιουνίου ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης. Η μορφή των κινητοποιήσεων και οι ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησης τους, θα ληφθούν από τα όργανα των τριτοβάθμιων οργανώσεων.

ΣΒΒΕ: "Aντιαναπτυξιακό το Μεσοπρόθεσμο"

"Καταστροφικές για το δύσκολο παρόν και το αβέβαιο μέλλον της χώρας αποδεικνύονται οι κυβερνητικές αποφάσεις, την ώρα που η ελληνική βιομηχανία παλεύει για την επιβίωσή της", αναφέρει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση, ο ΣΒΒΕ αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία της κυβέρνησης να συγκεντρώσει έσοδα που θα τη φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που θέτει το Μνημόνιο, όμως δεν αποτελούν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση αποφάσεις που επιδεινώνουν ευθέως την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να οδηγήσουν επιχειρήσεις στο κλείσιμο, στην αύξηση της ανεργίας, και με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης.

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται στις αυξήσεις στον ΕΦΚ στο φυσικό αέριο, στο ΦΠΑ,σ την επιβολή νέων τελών τραπεζικών εργασιών, στη μείωση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων και την αφαίμαξη της κατανάλωσης με μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, ενώ απουσιάζουν παντελώς μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

ΕΣΕΕ: "Μεσοπρόθεσμοι κεφαλικοί φόροι"

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των Ελλήνων εμπόρων.

Ο κ. Κορκίδης δηλώνει ότι τα έσοδα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος βασίζονται και πάλι σε φορολογικές επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα και στοχεύουν σε μία σειρά αναδρομικών μεσοπρόθεσμων κεφαλικών φόρων σε εργαζόμενους και ανέργους.

"Το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης επέλεξε τελικά για την επόμενη τετραετία αντί της αντιλαϊκής μείωσης του αφορολόγητου ορίου την τακτική των μόνιμο-έκτακτων" εισφορών, που ουσιαστικά σημαίνει έμμεση αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Το ειδικό τέλος φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών και η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες δημιουργούν σύγχυση και πολλά ερωτηματικά".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕ, οι δομικές αλλαγές του Μνημονίου 2 είναι και πάλι η επιβολή νέων φόρων, οι έκτακτες εισφορές, τα τεκμήρια διαβίωσης και οι περισσότερες και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στα μικρομεσαία νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομική Κρίση
SHARE:

24Media Network