Η Ελληνική οικονομική κρίση μέσω... σκίτσων

Η Ελληνική οικονομική κρίση μέσω... σκίτσων

Δείτε το βίντεο του Economist για την Ελλάδα, την οικονομική κρίση και τη στάση των τραπεζιτών. (Vid)

Το βίντεο του Economist περιγράφει την οικονομική κρίση μέσω σκίτσων, δίνοντας έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας και πως αυτή μπορεί να επηρεάσει όλη την Ευρώπη.

Μεταφέρει μέσω των σκίτσων τη σύγχρονη Ελλάδα στην αρχαία, δείχνοντας τους Έλληνες ψηφοφόρους με χιτώνες λίγο πριν ρίξουν την ψήφο τους στις κάλπες. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη χώρα και αποτελεί πηγή σχολιασμού και ανάλυσης από τα διεθνή μέσα.

Ο εκφωνητής αναφέρει χαρακτηριστικά πως αν και η Ελλάδα αποτελεί το 2% της Ευρωπαϊκής οικονομίας, μία πιθανή έξοδός της από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε αναταραχή και θα ταρακουνούσε το σύνολο των οικονομιών.

Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία παρουσιάζονται σα ζόμπι που έχουν μολυνθεί από την ασθένεια της κρίσης και είναι πολύ πιθανό να ''αρρωστήσουν'' και την Ισπανία που πρόσφατα ζήτησε βοήθεια διάσωσης για τις τράπεζές της.

Αν τα μέλη της Ευρωζώνης βγουν από αυτή θα ακολουθήσουν ένα δρόμο διπλής κατεύθυνσης, με συνέπειες καταστροφικές για αυτά, όπως η αδυναμία δανεισμού από τις αγορές. Αυτές δε θα θελήσουν να δανείσουν χρήματα, θα είναι επιφυλακτικές γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να μην τα πάρουν πίσω, ακόμα και με ένα νόμισμα πολύ πιο αδύναμο από το ευρώ.

Οι αδύναμες οικονομίες θα ζητούν βοήθεια, ενώ οι πιο ισχυρές οικονομικά χώρες θα απαιτούν ως αντάλλαγμα έμπρακτες επιβεβαιώσεις, μέσω κυβερνητικών εγγυήσεων για συνέχιση των προγραμμάτων δημοσιονομικής σταθερότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

The world is watching

SHARE:

24Media Network