Η Κομισιόν θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Η Κομισιόν θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

H Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της συνθήκης του ESM, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν

Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα όπως προκύπτει από τη Συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) επιβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το ενδεχόμενο να συμφωνηθεί νέο πρόγραμμα με τον ESΜ σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να μη συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα, ο κ. Βίντερστάιν σημείωσε πως ο ρόλος του ΔΝΤ στα προγράμματα στήριξης περιλαμβάνεται στη Συνθήκη του ESM και πως η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο.

«Το ΔΝΤ επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να συστήσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο τη σύναψη νέου προγράμματος με την Ελλάδα μόλις επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε. Δεν θα προβούμε σε εικασίες στη βάση υποθετικών σεναρίων, είτε αυτά προέρχονται από δηλώσεις είτε όχι» κατέληξε ο ίδιος εκπρόσωπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυβέρνηση: Και ο Σόιμπλε παραδέχεται ότι μπορεί η Ευρωζώνη χωρίς το ΔΝΤ

Πιέσεις Σόιμπλε για παραμονή του ΔΝΤ

SHARE:

24Media Network