Η τουρκική λίρα “γκρεμίζει” και το ελληνικό χρηματιστήριο

Η τουρκική λίρα “γκρεμίζει” και το ελληνικό χρηματιστήριο
Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών Eurokinissi

Στα χαμηλά μήνα βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τους κραδασμούς που προκαλεί η κατάρρευση της τουρκικής λίρας στις διεθνείς αγορές

Αν και η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου θεωρείται από τις πλέον υποτονικές και με χαμηλούς όγκους για το ελληνικό χρηματιστήριο η κατάρρευση της τουρκικής λίρας δείχνει ότι φέτος δεν θα είναι “μία από τα ίδια”. Ήδη στα μισά της πρώτης συνεδρίασης της εβδομαδας ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθόντας την τάση στα υπόλοιπα χρηματιστήρια, δέχεται ισχυρές πιέσεις και στις 2 το μεσιμέρι διαμορφώνονταν στα επίπεδα των 730 μονάδων καταγράφοντας πτώση της τάξης του 1,8%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για νέο χαμηλό 30 ημερών στο ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο δεν απέχει πολύ και από τα χαμηλά έτους (700 μονάδες).

Πρωταγωνιστές οι τράπεζες

Πρωταγωνιστές στην πτώση είναι οι τραπεζικές μετοχές με την Eurobank να υποχωρεί στις 2 το μεσημέρι κατά 5,26%, την Εθνική κατά 4,78%, την Alpha Bank κατά 3,48% και την Πειραιώς κατά 3,33%. Από τις μεγαλύτερες πτώσεις παρουσιάζει και η μετοχή της Intralot (-8,55%) η οποία δραστηριοποιείται στην τουρκική αγορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα