Η ύφεση μετά την Ελλάδα "χτυπά" την Ευρωζώνη

Η ύφεση μετά την Ελλάδα "χτυπά" την Ευρωζώνη
2012 GIORGIO COSULICH

Ορατή η απειλή της ύφεσης για όλες τις χώρες του ενιαίου νομίσματος. Χτυπά την πόρτα ισχυρών οικονομιών όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας

Δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια που η Ευρωζώνη βυθίζεται στην ύφεση, με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν να συρρικνώνεται στο τρίτο τρίμηνο κατά 0,1%.

Το προηγούμενο τρίμηνο το ΑΕΠ είχε συρρικνωθεί κατά 0,2%, με τις δύο κατά σειρά αρνητικές μεταβολές να θεωρούνται τεχνικά ύφεση.

Η πρώτη εκτίμηση της Eurostat, σύμφωνα με το CNNMoney , δείχνει πως η βαθιά ύφεση που πλήττει τη νότια Ευρώπη έχει αρχίσει να επηρεάζει τον πυρήνα της νομισματικής ένωσης παρά το γεγονός πως οι μεγαλύτερες οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας κατόρθωσαν να παρουσιάσουν ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο από 0,3% το δεύτερο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που έδειχναν επιβράδυνση στην κορυφαία οικονομία της Ευρώπης.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η βρετανική οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί στο τέταρτο τρίμηνο λόγω των επιπτώσεων της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Αυτά όταν η Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ύφεση 7,2% .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ύφεση σκαρφάλωσε στο 7,2%

Βουτιά στην ύφεση και την ανεργία η Πορτογαλία

SHARE:

24Media Network