Ισχυρή η παρουσία της Alpha Bank μετά την επενδυτική επιτυχία των καλυμμένων ομολογιών

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Επιτυχημένη η έκδοση καλυμμένων ομολογιών της Alpha Bank που σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο. κ. Δ. Μαντζούνη, της επιταχύνει την απεξάρτηση από τον ΕLA, μεταξύ άλλων σημαντικών στόχων

Νέα επιτυχία της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές. Η Τράπεζα άντλησε κεφάλαια ύψους 500 εκατ. ευρώ , ολοκληρώνοντας την έκδοση καλυμμένων ομολογιών, πενταετούς διάρκειας με κουπόνι 2,50% ετησίως.

Η απόδοση στη λήξη διαμορφώθηκε στο 2,75%. Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Καλυμμένων Ομολογιών Ι που προβλέπει απευθείας έκδοση από την Τράπεζα έως και 8 δισ. ευρώ.

ADVERTISING

Η εκδοθείσα Καλυμμένη Ομολογία εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου και αξιολογήθηκε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολογήσεως Moody’s και Fitch με διαβάθμιση Β3 και B αντιστοίχως.

Η Έκδοση προσέλκυσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον μετά από σειρά επιτυχημένων συναντήσεων (roadshow) με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο. Το Βιβλίο Προσφορών υπερκαλύφθηκε σχεδόν 5 φορές, με το μεγαλύτερο μέρος της Εκδόσεως να καλύπτεται από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές (93%).

Συντονιστές της Εκδόσεως (Joint Lead Managers) ήταν οι Barclays, Citi, Commerzbank, JP Morgan, NatWest Markets.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος - CEO της Alpha Bank, κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε πως « η επιτυχία της Εκδόσεως ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ικανότητά της να

υποστηρίζει με συνέπεια ανάλογες συναλλαγές. Επιπλέον, συνεισφέρει στην επίτευξη του επιχειρησιακού στόχου της Τραπέζης για διαφοροποίηση της χρηματοδοτικής της βάσεως και επιταχύνει την αποδέσμευσή της από την χρηματοδότηση μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος».

SHARE:

24Media Network