Ιταλία: 19 δισ. ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ιταλία: 19 δισ. ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

"Δεν κλείνουμε το μάτι στους φοροφυγάδες αλλά στους έντιμους πολίτες", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας

Η Ιταλία το 2016 εξασφάλισε 19 δισεκατομμύρια ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως έκανε γνωστό, την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Συνολικά, από τις φορολογικές δηλώσεις των Ιταλών, το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης, πέρυσι, εξασφάλισε έσοδα για τα ταμεία του, τα οποία ξεπέρασαν τα 450 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η ιταλική κυβέρνηση δεν κλείνει το μάτι στους φοροφυγάδες, αλλά στους έντιμους πολίτες και στις έντιμες επιχειρήσεις. Βοηθά, επίσης, στο να μην λαθεύει κανείς και στο να διορθώνει τυχόν λάθη, χωρίς άχρηστες, τιμωρητικές προσεγγίσεις», δήλωσε ο Πάντοαν.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η ορθή φορολογική διαχείριση όχι μόνον βοηθά στην εξασφάλιση των φοροεισπράξεων, αλλά και στην κοινωνική δικαιοσύνη, διότι η μη καταβολή των φόρων δημιουργεί ανισότητα και διαστρεβλώνει τον ανταγωνισμό».

Ο Πάντοαν, τέλος, έκανε γνωστό ότι τον ερχόμενο Μάιο, στο «G7 των υπουργών οικονομικών» που θα οργανωθεί στο Μπάρι, «θα αντιμετωπισθεί και το θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
SHARE: