Καλάθι του νοικοκυριού: Δημοσιεύτηκε η νέα απόφαση – Τι αλλάζει στις σημάνσεις

Καλάθι του νοικοκυριού: Δημοσιεύτηκε η νέα απόφαση – Τι αλλάζει στις σημάνσεις
Eurokinissi

Η υποχρέωση εφαρμογής των διαστάσεων για τις αναρτήσεις του ειδικού σήματος εκκινεί από την 1η Δεκεμβρίου 2022. Όλο το ΦΕΚ για το καλάθι του νοικοκυριού.

Δημοσιεύτηκε αργά χθες η επικαιροποιημένη Υπουργική Απόφαση για το καλάθι του νοικοκυριού. Όπως αναφέρει σε σχέση με τις διορθώσεις για τη σήμανση που προωθήθηκαν “η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «το καλάθι του νοικοκυριού» γίνεται υποχρεωτικά μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων ή στο φυσικό ή στον ηλεκτρονικό χώρο πώλησής τους ή σε κάθε μέσο με το οποίο τα προϊόντα διαφημίζονται στον καταναλωτή.”

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, στην είσοδο κάθε καταστήματος αναρτάται ευκρινής λίστα / κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το καλάθι του νοικοκυριού καθώς και οι τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα. Όπως τονίζεται το ειδικό σήμα τοποθετείται υποχρεωτικά δίπλα στην ένδειξη τιμής αγοράς κάθε προϊόντος που έχει ενταχθεί στο «καλάθι του νοικοκυριού» στο ράφι σε διακριτό καρτελάκι. Επίσης, το καρτελάκι έχει σχήμα τετράγωνο ή ορθογώνιο, με διαστάσεις τουλάχιστον ίσες με οκτώ (8) εκατοστά x οκτώ (8) εκαστοστά, ή έχει σχήμα κυκλικό, με διάμετρο τουλάχιστον ίση με οκτώ (8) εκατοστά, επί του οποίου έχει τυπωθεί το ειδικό (έγχρωμο) σήμα.

Παράλληλα αναφέρεται ότι η υποχρέωση εφαρμογής των συγκεκριμένων διαστάσεων του ειδικού σήματος εκκινεί από την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Η απόφαση στο ΦΕΚ

https://www.news247.gr/download/3224/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2022/11/apofasi.pdf/895000/apofasi.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα