Καναδάς: Η επαρχία Μανιτόμπα αναζητεί ειδικευμένους εργαζόμενους από Ελλάδα και Νότια Ευρώπη

Καναδάς: Η επαρχία Μανιτόμπα αναζητεί ειδικευμένους εργαζόμενους από Ελλάδα και Νότια Ευρώπη

Τι ανακοίνωσε η επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά. Ανοιχτό κάλεσμα για Έλληνες και νοτιοευρωπαίους εργαζόμενους (Vid)

Η Μανιτόμπα είναι η πρώτη επαρχία του Καναδά που αναζητεί νέους μετανάστες από τη Νότια Ευρώπη, η οποία πλήττεται από την ανεργία.

Έτσι θα στραφεί προς την αγορά εργασίας της Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας "στρατολογώντας" εποχιακούς αλλά και μόνιμους εργάτες.

Αυτή η τακτική είναι μέρος του επαρχιακού προγράμματος και η συγκεκριμένη μονάδα προσλήψεων θα έρθει σε επαφή με τις κοινότητες των Ελλήνων, Ιταλών, Ισπανών και Πορτογάλων, αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Η Μανιτόμπα ζητάει άτομα ηλικίας 21-45 ετών ειδικευμένα στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και άλλες ειδικότητες και πρόκειται να στρατολογήσει 250.000 εργαζόμενους μέχρι το 2020.

Στην Ελλάδα η αποστολή στρατολόγησης νέων εργατών- μεταναστών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 8-12 Ιουνίου, όπου η ομάδα εργασιακής στρατολόγησης της Μανιτόμπα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους για άδεια εργασίας στον Καναδά.

Η επαρχία που καλεί οικονομικούς μετανάστες

Η συνολική έκταση της Μανιτόμπα είναι 647.797 km2. Κοινώς, είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Ωστόσο, ο πληθυσμός της Μανιτόμπα ανέρχεται μόλις σε 1.180.000 κατοίκους (εκτίμηση 2006), η πλειονότητα των οποίων ζει στα νότια, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Πρωτεύουσα της Μανιτόμπα είναι η Γουίνιπεγκ (Winnipeg), με πληθυσμό περισσότερο από το 50% του συνολικού πληθυσμού της επαρχίας (620.000 κάτοικοι, απογραφή 2001).

Άλλες σημαντικές πόλεις είναι το Μπράντον (Brandon, 40.000 κάτοικοι), το Τόμσον (Thompson, 13.250 κάτοικοι), το Ντωφέν (Dauphin) και το Πορτάζ λα Πρερί (Portage la Prairie, 13.000 κάτοικοι). Το Τσώρτσιλ (Churchill, 960 κάτοικοι) είναι το κύριο λιμάνι της Μανιτόμπα στις ακτές του κόλπου Χάντσον.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Manitoba Government Launching Program to Make It Easier for Skilled Workers From Italy, Greece, Portugal and Spain to Come to the Province.

SHARE:

24Media Network