Καββαθάς: Θετική η ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Καββαθάς: Θετική η ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλώντας στον News 24/7 εκτίμησε ότι εάν δεν ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, που είναι ένα από τα αγκάθια, δεν θα προχωρήσει η ελληνική οικονομία και εξέφρασε την ελπίδα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια να κάνει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Θετική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας, λέγοντας μάλιστα ότι συμβαίνει για πρώτη φορά και πρέπει να το πιστωθεί η κυβέρνηση.

“Το αρνητικό είναι ότι οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αν κάποιος είναι επιχειρηματίας δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με έναν μισθωτό;” αναρωτήθηκε ο Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6.

“Όπως ο μισθωτός, έτσι κι ένας έμπορος βιοτέχνης πήρε ένα δάνειο. Δε ζητάω να σώσω τη βίλα αλλά το σπίτι μου που αναγκάστηκα υπό την πίεση των τραπεζών να το βάλω υποθήκη” συνέχισε.

Εκτίμησε ότι εάν δεν ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, που είναι ένα από τα αγκάθια, δεν θα προχωρήσει η ελληνική οικονομία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ εξέφρασε την ελπίδα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια να κάνει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία. Όπως είπε, η υπερφορολόγηση, το ιδιωτικό χρέος και η χρηματοδότηση είναι τα τρία βασικά προβλήματα που πρέπει να λύσει η χώρα.

Μίλησε για περιορισμένη εθνική κυριαρχία καθώς η χώρα βρίσκεται -όπως σημείωσε- σε επιτροπεία και αναφέρθηκε στην όξυνση της ρητορείας ενόψει εκλογών για μικροπολιτικά οφέλη που γίνεται κατά τον ίδιο εις βάρος της οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα