Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Πρωτοφανής πολιτική “φουρτούνα” και “καρφώματα” για κυβερνητικές παρεμβάσεις

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Πρωτοφανής πολιτική “φουρτούνα” και “καρφώματα” για κυβερνητικές παρεμβάσεις
O Γιάννης Χατζηθεοδοσίου Eurokinissi

Κρίση έχει ξεσπάσει στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον πρόεδρό της να «φωτογραφίζει» πολιτική παρέμβαση.

«Αυτό που θέλουν είναι να υπάρξει μια αφωνία στην Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων, θέλουν το κεντρικό Επιμελητήριο να μην παρεμβαίνει,και να έχει έναν πρόεδρο «Υes men» σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, το πρωί της Πέμπτης (10/2) στο Mega, με αφορμή την πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του

Όπως είπε ρόλος του είναι να υπερασπίζεται όλα τα θέματα και το δίκαιο που αφορούν τους μικρομεσαίους.

«Είναι βέβαιον πως ενόχλησαν οι θέσεις μου, για την επιδότηση του ρεύματος, τη μείωση του ΦΠΑ, για τις 120 δόσεις», ωστόσο όπως επισήμανε ο ίδιος, τα θέματα αυτά η κυβέρνηση τα συζητάει, που σημαίνει πως «καταλαβαίνει».

«Ζητάνε την παραίτησή μου, χωρίς να έχουν βάλει έναν λόγο στο τραπέζι», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ολοκληρώνοντας τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη στάση του.

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα πρωτόφαντο για τα επιμελητηριακά χρονικά, τρόπο, επτά μέλη (από τα 11) της διοικούσας επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ζήτησαν την αποπομπή του προέδρου της Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, προέδρου παράλληλα και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Στην κοινή επιστολή τους οι επτά δεν ανέφεραν τους λόγους για τους οποίους ζητούν την απομάκρυνση του κ. Χατζηθεοδοσίου και σημείωσαν απλώς ότι αυτοί (οι λόγοι) θα παρουσιαστούν στη σημερινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΚΕΕΕ.

Το αίτημα αποπομπής του κ. Χατζηθεοσίου υπογράφουν οι εξής: Ιωάννης Μασούτης, Ιορδάνης Τσώτσος, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Βασίλειος Γιαγιάκος, Παναγιώτης Αγνιάδης, Ιωάννης Βουτσινάς και Στέφανος Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μετά από σχετικές επιμελητηριακές και πολιτικές διεργασίες, κοινή συναινέσει ανέλαβε την προεδρία της ΚΕΕΕ μετά τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Μίχαλου, τον περασμένο Αύγουστο. Οι εκλογές των επιμελητηρίων προγραμματίζονται για το τέλος του 2022, καθώς λόγω της πανδημίας έλαβαν παράταση κατά ένα έτος (κανονικά ήταν να γίνουν τον περασμένο Δεκέμβριο). Αντιδράσεις

Στο μεταξύ οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση των προέδρων οκτώ επιμελητηρίων της χώρας, οι οποίοι σε επιστολές τους κάνουν λόγο για μεθοδευμένη ενέργεια από εξωθεσμικά – εξωεπιμελητηριακά κέντρα.

Οι πρόεδροι που αντέδρασαν άμεσα στηρίζοντας τον κ. Χατζηθεοδοσίου και καταγγέλλοντας τους επτά προαναφερθέντες είναι: ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας και μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΚΕΕΕ Παύλος Ραβάνης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας – Ιθάκης Σταύρος Σπαθής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωσή του,δε, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει επισήμως ότι η κίνηση αυτή μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση, καθώς όλοι οι υπογράφοντες φέρονται να ανήκουν κομματικά στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως δήλωσε: «Έχοντας μακρά εμπειρία εξωθεσμικών παρεμβάσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι μεθοδεύει ακόμα και την αποπομπή του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Χατζηθεοδοσίου. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή έχει δυσανεξία στην κριτική απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Είναι σύμπτωμα μιας αυταρχικής και ανασφαλούς κυβέρνησης που βλέπει να οξύνεται το κύμα οργής για την αντικοινωνική και αναποτελεσματική της πολιτική».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα