Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς, για θρησκευτικό τουρισμό

Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς, για θρησκευτικό τουρισμό

Στην ατμομηχανή του τουριστικού τρένου της Ελλάδας, παραμένει ψηλά στην ατζέντα η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με θεματικές μορφές τουρισμού

Του Δημήτρη Μπαλή

Η Κρήτη αποτελεί την ατμομηχανή του τουριστικού… τρένου της χώρας μας, το οποίο «σφυρίζει» συνεχώς με τα ετήσια ρεκόρ που κάνει. Ωστόσο, παραμένει ψηλά στην ατζέντα η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με θεματικές μορφές τουρισμού. Μία από αυτές είναι ο θρησκευτικός ή προσκυνηματικός τουρισμός.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το «Κέντρο  Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς», το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα στις Μοίρες, λίγο καιρό πριν ανοίξει η τουριστική περίοδος για φέτος.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Το Κέντρο, στοχεύει στην ηλεκτρονική-διαδραστική αλλά και έντυπη πληροφόρηση, προβολή -ανάδειξη των ιστορικών πολιτιστικών μνημείων, αξιοθέατων της περιοχής με έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς, για θρησκευτικό τουρισμό

Η «Αναπτυξιακή Ηρακλείου», όπως είπε ο Μητροπολίτης κ.κ. Μακάριος «προκήρυξε, τη δημιουργία κέντρων τουριστικής πληροφόρησης, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER. Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεώς μας κατέθεσε σχετικές μελέτες για την ίδρυση του εν λόγω Κέντρου, οι οποίες εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Έτσι, από το παραπάνω πρόγραμμα, διαμορφώθηκε καταλλήλως η αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, με χώρο υποδοχής, σύστημα προβολής και ήχου, με διαδραστικές εφαρμογές, όπως «περιδέξιο», «Infocloud», «Πολύτροπος Χάρτης», ψηφιακοί κατάλογοι, που εγκατέστησε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και με βάση δεδομένων που αφορά στα αξιοθέατα της περιοχής, εστιασμένα κυρίως στο θρησκευτικό τουρισμό.»

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, λειτουργεί ως συνέχεια του κέντρου πολιτισμού το οποίο έχει «μαγνητίσει» πάνω από 500 παιδιά σε πολλά τμήματα, πολιτισμού, εκμάθησης, διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως: παραδοσιακής μουσικής, χορού, παραδοσιακών οργάνων, γλυπτικής, χαρακτικής πέτρας-ξύλου, αγιογραφίας, βυζαντινής μουσικής, θεατρικής ομάδας, τμήμα εικαστικού εργαστηρίου, διακοσμητικής, κινηματογράφου, χορωδίας, την διοργάνωση νεανικών εκδηλώσεων κ.α.

Καταλήγοντας, το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς απευθύνεται σε:

- ντόπιους και ξένους επισκέπτες της περιοχής, διερχόμενους τουρίστες – περιηγητές, τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής,

- γραφεία τουρισμού που αναζητούν ενδιαφέροντες προορισμούς για να δημιουργήσουν ημερήσια προγράμματα περιήγησης στην Κρήτη,

ομάδες μαθητών και νέων που θέλουν να επισκέπτονται το Κέντρο.

Το Κέντρο, όπως έγινε γνωστό θα  λειτουργεί συνεχώς και οι επισκέπτες εκτός από την ψηφιακή – διαδραστική ενημέρωση, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν έντυπα, χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια, για τις τοποθεσίες που μπορούν να επισκεφθούν, τις υποδομές της περιοχής, καθώς επίσης για τις δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή.

(Πηγή: driveandtravel.gr)

SHARE: