Κομισιόν: Καλές επιδόσεις ΤΑΙΠΕΔ για Αττική Οδό, Εγνατία και Περιφερειακά Λιμάνια

Κομισιόν
Κομισιόν GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ικανοποιημένη φαίνεται να είναι η Κομισιόν από τις καλές επιδόσεις ΤΑΙΠΕΔ για Αττική Οδό, Εγνατία και Περιφερειακά Λιμάνια.

Με καλές επιδόσεις για τις αποκρατικοποιήσεις να καταγράφονται στην 13η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, οι Βρυξέλλες δείχνουν να είναι ικανοποιημένες από την εξέλιξη που υπάρχει.

Σχετικά με την Εγνατία Οδό αναφέρεται ότι αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών για τη λειτουργία σταθμών διοδίων και την αδειοδότηση των σηράγγων. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει για 2 πλευρικούς σταθμούς στη Χαλάστρα και συνεχίζονται επιπλέον σε 3 πλευρικούς και έναν μετωπικό. Συνολικά λειτουργούν 17 από τους 18 μετωπικούς σταθμούς και 31 από τους 40 πλευρικούς. Το οικονομικό κλείσιμο έχει οριστεί για το τέλος του έτους.

ADVERTISING

Για την Αττική Οδό καταγράφηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την μετά το 2024 περίοδο. Στις 20 Απριλίου ξεκινά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος των Επενδυτών και η short list των προεπιλεγμένων μερών για τη φάση των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου 2022. Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί για τα τέλη του 2022.

Αντίθετα τόσο το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος όσο και για ΕΛΠΕ η διαδικασία έχει παγώσει λόγω του αντίκτυπου που έχει η πανδημία στην αξία κεφαλαιοποίησης των δύο αυτών περιουσιακών στοιχείων.

Το μικρό Ελληνικό

Αναφορικά με το "Μικρό Ελληνικό" στις Γούρνες Ηρακλείου, εκεί ο διαγωνισμός ξεκίνησε και δόθηκαν δεσμευτικές προσφορές στις 15 Οκτωβρίου. Αφορά ακίνητο 345 567 τετραγωνικών μέτρων, 13 χλμ. από το αεροδρόμιο και 16 χλμ. από το Ηράκλειο. Από τη διαδικασία της ζήτησης βελτιωμένης προσφοράς η REDS αναδείχθηκε πλειοδότης με 42,2 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση μένει να σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το οικονομικό κλείσιμο προσδιορίζεται για το καλοκαίρι.

Τα λιμάνια

Πρώτο το "χορό" θα σύρει το λιμάνι της Καβάλας. Οι δεσμευτικές προσφορές έχουν οριστεί για τις 27 Φεβρουαρίου και η επιλογή του επενδυτή για το τέλος Απριλίου.

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι δεσμευτικές προσφορές έχουν οριστεί για το τέλος Απριλίου και εντός καλοκαιριού η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή. Το οικονομικό κλείσιμο για τα δύο λιμάνια υπολογίζεται προς το τέλος της φετινής χρονιάς.

Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας λύθηκε η εκκρεμότητα για τον καθορισμό της ορεινής ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας και η υποβολή προσφορών έχει οριστεί για το τέλος Ιουνίου. Η επιλογή επενδυτή εκτιμάται για τον Σεπτέμβριο.

Τέλος για το λιμάνι Ηρακλείου προχωρά η αξιολόγηση των ενδιαφερόμενων επενδυτών και η τελική επιλογή τους θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Οι δεσμευτικές προσφορές εκτιμάται ότι θα δοθούν τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Υποδομές, Αττική Οδός
SHARE:

24Media Network