Κορκίδης: Υπερφορολόγηση, εσωτερικό χρέος της αγοράς, ασφαλιστικό οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

Κοινή συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήσαν η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΟΙΥΕ σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, το οποίο προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, την Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ. 
Στην συνέντευξη παρουσιάστηκαν στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΟΙΥΕ για το ζήτημα αυτό. 
Να σημειωθεί οτι μετά από κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ, οι οποίες εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων, αποφασίστηκε να συστήσουν «κοινωνική κίνηση» με την επωνυμία «Συμμαχία για την Κυριακή β Αργία», με σκοπό την διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Κοινή συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήσαν η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΟΙΥΕ σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, το οποίο προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, την Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ. Στην συνέντευξη παρουσιάστηκαν στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΟΙΥΕ για το ζήτημα αυτό. Να σημειωθεί οτι μετά από κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ, οι οποίες εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων, αποφασίστηκε να συστήσουν «κοινωνική κίνηση» με την επωνυμία «Συμμαχία για την Κυριακή β Αργία», με σκοπό την διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του προέδρου του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδη για τον ανασχηματισμό

Με τον μετεκλογικό ανασχηματισμό, η κυβέρνηση δείχνει τουλάχιστον ότι αναγνώρισε λάθη, αδικίες και αστοχίες. Παραμένει ζητούμενο, ωστόσο, η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ανθρώπων της αγοράς, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σε δήλωσή του αναφορικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Κάθε ανασχηματισμός που προκύπτει στο εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα, συνιστά προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Στην περίπτωση της σημερινής κυβέρνησης, βέβαια, την τελική ευθύνη φέρουν αμφότεροι οι σχεδιαστές των συγκυβερνώντων κομμάτων. Μία αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα δημιουργεί αναπόφευκτα προσδοκίες στους πολίτες και μια αίσθηση ανανέωσης της συνολικής κυβερνητικής εικόνας τα αναμενόμενα όμως πολλαπλά οφέλη, δυστυχώς τις περισσότερες φορές, δεν προκύπτουν» σημειώνει ο κ.Κορκίδης.

Όπως προσθέτει, «με τον μετεκλογικό ανασχηματισμό, η κυβέρνηση δείχνει τουλάχιστον ότι αναγνώρισε λάθη, αδικίες και αστοχίες. Παραμένει ζητούμενο, ωστόσο, η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ανθρώπων της αγοράς και, ειδικότερα, των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων η οποία θα προέλθει από την αλλαγή στο ακολουθούμενο μείγμα οικονομικής πολιτικής και όχι από την αλλαγή των προσώπων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι προτεραιότητες που πρέπει να υπηρετήσει η νέα κυβέρνηση είναι η υπερφορολόγηση, η διευθέτηση του εσωτερικού χρέους της αγοράς, η ρευστότητα, το ασφαλιστικό, η αναθέρμανση του κοινωνικού διαλόγου, καθώς και η καθιέρωση ενός δίκαιου και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν πρωτοβουλίες μικρομεσαίων, ικανές να ενισχύσουν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Καταληκτικά, ο κ.Κορκίδης διατυπώνει την ελπίδα ότι «αυτός ο σαρωτικός ανασχηματισμός δεν θα εξαντληθεί μόνο σε επικοινωνιακά οφέλη, αλλά θα αποσκοπεί στην εμπέδωση ενός κλίματος ότι επιτέλους πλησιάζουν καλύτερες μέρες για όλους μας. Η εφαρμογή της πολιτικής που ανακοίνωσε προεκλογικά ο πρωθυπουργός για ανακούφιση των αδύναμων και στήριξη των μικρομεσαίων της αγοράς αποτελεί πλέον υποχρέωση και ευθύνη όλων των υπουργών του. Ίδωμεν!...».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network