Κορονοϊός: Με άνοδο έκλεισε η Wall Street

Κορονοϊός: Με άνοδο έκλεισε η Wall Street
Traders στο χρηματιστήριο της Wall Street (AP Photo/Mark Lennihan)

Η Wall Street, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έκλεισε με άνοδο που οφείλεται στα επικείμενα μέτρα οικονομικής στήριξης λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης απώλεσε με το κλείσιμο ένα μέρος των κερδών που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς η Γερουσία των ΗΠΑ αργεί να εγκρίνει το σχέδιο ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πάντως έκλεισε με άνοδο +2,39%, στις 21.200,55 μονάδες, ενώ χθες είχε καταγράψει άνοδο άνω του 11%. Είναι η πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα που ο δείκτης σημειώνει άνοδο για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Η σημερινή άνοδός του οφείλεται κατά πολύ στη Boeing, η μετοχή της οποίας κέρδισε πάνω από 24%, καθώς οι επενδυτές θεωρούν βέβαιο ότι η εταιρεία θα είναι από τις μεγάλες κερδισμένες των μέτρων παροχής οικονομικής στήριξης.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε ελαφρά, κατά 0,45% και έκλεισε στις 7.384,29 μονάδες ενώ ο δείκτης Standard & Poor’s 500 έκλεισε στις 2.475,56 μονάδες, αυξημένος κατά +1,15%.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα