Κορονοϊός: Πτωτική πορεία για την τιμή του πετρελαίου

Κορονοϊός: Πτωτική πορεία για την τιμή του πετρελαίου
Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης AP

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου λόγω των φόβων ότι η εξάπλωση του κορονοϊού θα έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια κατανάλωση του μαύρου χρυσού.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει και την Πέμπτη την καθοδική πορεία της, καθώς υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 4% με το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη, λόγω των φόβων ότι η εξάπλωση της επιδημίας του Covid-19 στον κόσμο θα έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια κατανάλωση του μαύρου χρυσού.

Γύρω στις 16.50 (ώρα Ελλάδας) το Μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, παράδοσης Απριλίου, πωλείτο για 51,27 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, τιμή μειωμένη κατά 4,04% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

Στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό αργό, επίσης παράδοσης Απριλίου, είχε πέσει στα 46,31 δολάρια, μειωμένο κατά 4,97%.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι τιμές είχαν πέσει στα 51,13 και 46,14 δολάρια αντίστοιχα, στο χαμηλότερο σημείο τους από τα τέλη Δεκεμβρίου 2018 και τις αρχές Ιανουαρίου του 2019.

Η εξάπλωση του κορονοϊού προκαλεί ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης παγκοσμίως, μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και περιορισμό των ταξιδιών, γεγονός που έχει επιπτώσεις στη ζήτηση και κατά συνέπεια στην τιμή» του πετρελαίου, εξήγησε ο Μάικλ Χιούσον, αναλυτής της CMC Markets.

Ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλον τον κόσμο. Εκτός της Κίνας έχουν καταγραφεί περίπου 3.600 κρούσματα και περισσότεροι από 50 νεκροί. Στην Κίνα τα κρούσματα ανέρχονται στα 78.000 και οι νεκροί στους 2.744.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα