Κότχαους: Στα μέσα του 2014 θα δούμε αν χρειάζεται νέο πακέτο

Κότχαους: Στα μέσα του 2014 θα δούμε αν χρειάζεται νέο πακέτο

Μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα κριθεί αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Μ. Κότχαους. Αποκλείει νέο "κούρεμα"

 Στα μέσα του 2014 θα εξετασθεί εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχάους, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι, εφόσον χρειαστεί, θα πρόκειται για «σημαντικά χαμηλότερο» ποσό.

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι στο τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν δεσμευθεί πως στα μέσα του 2014, περίπου μισό χρόνο πριν από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, θα εξετάσουμε εάν θα χρειαστούμε, μετά το τέλος του 2014, δηλαδή, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Κότχάους και τόνισε ότι για αυτό υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι: «η Ελλάδα πρέπει να έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, η Ελλάδα πρέπει να έχει υλοποιήσει τα προγράμματα και πρέπει να υπάρχει περαιτέρω ανάγκη (για βοήθεια)».

«Όλοι μαζί, ειδικά με την βοήθεια της τρόικας, θα εξετάσουμε στα μέσα του 2014, εάν υπάρχει περαιτέρω ανάγκη για οικονομική βοήθεια, εάν πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι για όλους τους συμμετέχοντες απολύτως σαφές ότι, εάν χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αυτή θα ήταν ένα ποσό το οποίο είναι αισθητά χαμηλότερο από ό,τι ως τώρα- εάν χρειαστεί», επανέλαβε και κατέληξε λέγοντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι σίγουρα δεν θα υπάρξει "κούρεμα" χρέους».

(Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network