Κουαρτέτο: Αποχωρεί το κλιμάκιο για να πάρει οδηγίες

Κουαρτέτο: Αποχωρεί το κλιμάκιο για να πάρει οδηγίες
ΑΘΗΝΑ-Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η αναχώρηση του κουαρτέτου για Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον προκάλεσε σενάρια καταστροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του θα πάρουν εντολές από τους προϊσταμένους τους, καθώς η διαπραγμάτευση μπαίνει στην τελική ευθεία

Για  Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον (Βελκουλέσκου) αναχώρησε εκτάκτως την Παρασκευή το κουαρτέτο, είδηση που πυροδότησε σειρά σεναρίων τα οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι επικεφαλής των δανειστών αναχώρησαν για τη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να διαβουλευθούν με τους ανωτέρους τους για τα επόμενα βήματά τους, καθώς η διαπραγμάτευση έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

Το κουαρτέτο αναμένεται να λάβει εντολές από τους προϊσταμένους του ενόψει της συγγραφής των κειμένων της συμφωνίας.

Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι δανειστές θα είναι και πάλι αύριο στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναχώρηση, ήταν προγραμματισμένη από μέρες, πάρα το ότι πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν το γεγονός ως “μέτρο” από τους δανειστές, λόγω της υπόθεσης της διαρροής στα Wikileaks. Και στους διαλόγους, αναφερόταν άλλωστε ότι θα επέστρεφαν στη βάση τους για να λάβουν πιο σαφείς οδηγίες.

Όπως διαμήνυσαν την Πέμπτη, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθούν σύντομα καθώς είναι κοινή η βούληση όλων των πλευρών να υπάρξει συμφωνία.

Όπως τονίζουν, τα σενάρια των καθυστερήσεων φαίνεται να «καίγονται», αποκαλύπτοντας παράλληλα πως το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα έχει ολοκληρωθεί και η επεξεργασία του κειμένου των θεσμών.

Η κοινή βούληση για συμφωνία δεν αποκλείει και διαφοροποιήσεις όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε όλες τις διαπραγματεύσεις, καθιστούν σαφές οι ίδιοι κύκλοι, ενώ, γνωστοποιούν πως και το ΔΝΤ, ως όφειλε, κατέθεσε και το δικό του κείμενο στο οποίο καταγράφονται κάποιες διαφοροποιήσεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα