Κύπρος: Περνάει τελικά το μνημονιακό νομοσχέδιο

Κύπρος: Περνάει τελικά το μνημονιακό νομοσχέδιο

Με αλλαγή στάσης δύο βουλευτών, θα υπερψηφιστεί τελικά το νομοσχέδιο, που είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο. Πώς βρέθηκε λύση, μετά την αρχική απόρριψη

Συμβιβασμός στην Κύπρο, μετά την αρχική απόρριψη μνημονιακού νομοσχεδίου, που έβαλε σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ακολούθησαν έντονες διαβουλεύσεις, ώστε να βρεθεί τρόπος να περάσουν τα νομοσχέδια και όπως όλα δείχνουν οι βουλευτές Κουτσού και Περδίκης θα ψηφίσουν ''ναι''.

Το σενάριο που προκρίνεται είναι να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ο νόμος για τα Ταμεία Πρόνοιας και να κλείσει η συνεδρία.

Αμέσως μετά θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια για να περάσουν, σε άλλη μορφή, ως προτάσεις νόμου αυτή τη φορά τα δύο νομοσχέδια που είχαν καταψηφιστεί. Χρονικά η όλη διαδικασία αναμένεται να περαιωθεί μετά τα μεσάνυχτα.

Τα νομοσχέδια από τη στιγμή που καταψηφίστηκαν είναι άκυρα. Η επαναφορά, ως πρόταση νόμου, ήταν η μόνη ρεαλιστική διέξοδος.

Σε περίπτωση συμφωνίας για την νέα διαμόρφωση των δύο νομοσχεδίων που απορρίφθηκαν θα πρέπει, αφού ολοκληρωθεί η πρώτη συνεδρία της ολομέλειας, να προσκληθούν τα μέλη του Σώματος σε νέα συνεδρία όπου θα γίνει κατάθεση είτε με την μορφή προτάσεων νόμου, είτε με την μορφή νομοσχεδίων των νέων κειμένων για να προωθηθούν προς ψήφιση.

(Πηγή: 24h.com)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στον "αέρα" η 2η δόση για την Κύπρο. Απορρίφθηκε μνημονιακό νομοσχέδιο

SHARE:

24Media Network