Κυβερνητική διάψευση για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΑΚΙΝΗΤΑ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΑΚΙΝΗΤΑ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Αρνείται ο υφυπουργός Ανάπτυξης πως μελετάται άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμα και για περιπτώσεις πρώτης κατοικίας

Σε διάψευση των πληροφοριών πως μελετάται η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμα και σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, τονίζοντας πως δεν εξετάζει την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τα χρέη πολιτών προς τις τράπεζες.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Νότης Μηταράκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση της αναστολής πλειστηριασμών και δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του υπάρχοντος καθεστώτος.

Προτεραιότητα, όπως τόνισε, είναι η κοινωνική ευαισθησία και "όπου είναι δυνατόν να δίνονται ελαφρύνσεις στον κόσμο".

Αίσθηση, ωστόσο, έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της σταδιακής άρσης της αναστολής πλειστηριασμών που ισχύει σήμερα για την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

"Είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό... Τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες, θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει", ανέφερε χαρακτηριστικά στον Real fm.

Σχολιάζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης έκανε λόγο για "ανθρωποκτόνα και δολοφονική πολιτική πρόταση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βορίδης: Να βγουν σε πλειστηριασμό ακόμα και οι πρώτες κατοικίες

Τρόικα: "Στο σφυρί" με πλειστηριασμό και η πρώτη κατοικία

Διαψεύδουν πιέσεις από τρόικα για πλειστηριασμούς ακινήτων

SHARE:

24Media Network