Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά οι επενδύσεις αυξάνονται

Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά οι επενδύσεις αυξάνονται

Συνέντευξη του προέδρου ΚΕΠΕ σε κυριακάτικο Τύπο. Ενδιαφέρον για επενδύσεις, ωστόσο δικαστικές προσφυγές εμποδίζουν την υλοποίηση. Αναλυτικά τα στοιχεία

Συνολικές επενδύσεις 37,6 δισ. ευρώ έχουν γίνει στη χώρα μας από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), όπως αναφέρει ο πρόεδρός του Κέντρου Νικόλαος Φίλιππας, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Ο κ. Φίλιππας επισημαίνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις, αν και τονίζει ότι έχουμε πολλά παραδείγματα περιπτώσεων όπως αυτά της αξιοποίησης του Ελληνικού και της Οξυάς, που έχουν αναβληθεί λόγω δικαστικών προσφυγών.

Τονίζει όμως ότι παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, καθώς το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, κυρίως λόγω του αυξημένου κινδύνου και της χαμηλής πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Συμπληρώνει ότι, σύμφωνα με το Κέντρο, ο ρυθμός ανάπτυξης το 2015 θα είναι 1,85% το πρώτο τρίμηνο και 2,07% το δεύτερο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ θα έχει ουσιαστικές, αλλά και ψυχολογικές συνέπειες στις αγορές, αλλά και στην κοινωνία, αφού θα αισθανθεί ότι οι θυσίες της δεν πήγαν χαμένες, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ, επισημαίνοντας επίσης ότι η Ελλάδα επέστρεψε το 2014 με επιτυχία στις αγορές, ενώ για πρώτη φορά από το 1948 παρουσίασε «δίδυμα» πλεονάσματα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ και " Ελεύθερο Τύπο ")

SHARE:

24Media Network