Λεπτομερής έρευνα της ΕΕ για την συγχώνευση Olympic Air-Aegean

epa02039568 (FILE) A file photo dated 30 October 2008 shows an Olympic Air and an Aegean Airlines SA aircrafts in Athens international airport, Greece. The two companies confirmed partnership talks between their main shareholders. The two airline companies are about equally sized, based on the size of their aircraft fleet, passenger traffic numbers and network and both are significant regional air carrier players.  EPA/ALEXANDROS BELTES
epa02039568 (FILE) A file photo dated 30 October 2008 shows an Olympic Air and an Aegean Airlines SA aircrafts in Athens international airport, Greece. The two companies confirmed partnership talks between their main shareholders. The two airline companies are about equally sized, based on the size of their aircraft fleet, passenger traffic numbers and network and both are significant regional air carrier players. EPA/ALEXANDROS BELTES EPA

Στις 24 Απριλίου ξεκινά η δεύτερη φάση διερεύνησης από την Κομισιόν, για την εξαγορά της Olympic Air από την Αegean

Στη Β' Φάση ενδελεχούς διερεύνησης της συμφωνίας εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean προχωρά η Κομισιόν, με αποτέλεσμα να παραταθεί η προθεσμία για την έκδοση απόφασης για το β' εξάμηνο του 2013.

Η Αρχή Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ ανακοίνωσε, μέσω εκπροσώπων της από τις Βρυξέλλες, ότι ξεκινά πιο λεπτομερή έρευνα για τη βελτιωμένη προσφορά της Aegean προκειμένου να αποκτήσει την Olympic Air.

Τέτοιου είδους έρευνες διαρκούν 90 εργάσιμες ημέρες, κάτι που σημαίνει, ότι η προθεσμία που είχε αρχικά η Κομισιόν προκειμένου να αποφανθεί για την εξαγορά της Olympic Air από την Αegean για τις 23 Απριλίου, τώρα μετατίθεται.

Η ανακοίνωση της Aegean

Από την πλευρά της η Aegean, με ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι σε επαφές που είχε με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ''οι υπηρεσίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο και στοιχεία για να εξετάσουν την πρόταση στο πλαίσιο της σημερινής συγκυρίας της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών αλλά και για να διαπραγματευτούν με την Aegean δεσμεύσεις ή αντισταθμίσεις που η εταιρεία έχει ήδη προτείνει ή μπορεί περαιτέρω να προτείνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας''.

Σε ό,τι αφορά στη β΄φάση διερεύνησης σημειώνει πως ξεκινά από τις 24 Απριλίου και μπορεί να κρατήσει έως 90 εργάσιμες ημέρες, χωρίς όμως να είναι απαραίτητη η εξάντληση αυτού του διαστήματος.

''Η ανάγκη για τη δημιουργία μια ανταγωνιστικής, βιώσιμης ελληνικής εταιρείας με ικανό μέγεθος για να προσφέρει στήριξη στον τουρισμό της χώρας μας καθίσταται επιτακτικότερη από τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας που δυστυχώς τείνουν να ενισχύσουν την ύφεση. Ευχαριστούμε τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το χρόνο και το δυναμικό που αφιέρωσαν και συνεχίζουν να αφιερώνουν στην υπόθεσή μας'' δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης.

Και πρόσθεσε: ''Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί τους για να πετύχουμε τις απαραίτητες συνέργειες, διασφαλίζοντας παράλληλα τον καταναλωτή. Άλλωστε η Aegean, σε ανταπόκριση των αναγκών των καταναλωτών, έχει σήμερα ήδη διαμορφώσει το μέσο ναύλο της στο εσωτερικό της χώρας σε επίπεδα 25% χαμηλότερα από εκείνα του 2009 παρά τις υψηλότερες τιμές καύσιμων που επικρατούν''.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network