Λιαργκόβας: Xωρίς ανάπτυξη άνω του 3% στο γ’ τρίμηνο, δεν πιάνουμε το στόχο

Ενημέρωση της Επιτροπής Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους από τον Συντονιστή του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτη Λιαργκόβα(φωτό) για θέματα αρμοδιότητάς του και συζήτηση επί των τριμηνιαίων Εκθέσεων, που συνέταξε το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2017 - Ιουνίου 2017, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ενημέρωση της Επιτροπής Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους από τον Συντονιστή του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτη Λιαργκόβα(φωτό) για θέματα αρμοδιότητάς του και συζήτηση επί των τριμηνιαίων Εκθέσεων, που συνέταξε το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2017 - Ιουνίου 2017, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή προειδοποίησε ότι θα υπάρξει "εκτροπή" αν δεν κλείσει η αξιολόγηση εντός του 2017

Σαφείς αποστάσεις από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 1,8% το 2017 πήρε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας χαρακτηρίζοντας «φιλόδοξο» τον στόχο του ΥΠΟΙΚ και σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ανάπτυξη άνω του 3% στο γ’ τρίμηνο του έτους.

«Για να πετύχουμε ανάπτυξη 1,8% μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει στο εξάμηνο που απομένει να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 3%. Είναι φιλόδοξο. Αν δεν πιάσουμε 3% δεν θα το πετύχουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας. Εξήγησε, μάλιστα, ότι στο γ’ τρίμηνο που περιλαμβάνει το καλοκαίρι θα πρέπει να καταγραφεί ανάπτυξη άνω του 3% γιατί εκεί περιλαμβάνεται η τουριστική περίοδος. Αντίθετα, στο δ’ τρίμηνο οι προσδοκίες είναι χαμηλότερες, σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας και εξήγησε ότι εκεί συσσωρεύονται οι υποχρεώσεις των πολιτών και υπάρχουν πιο πολλές αβεβαιότητες.

Θα χτυπάνε καμπανάκια και όχι μόνο αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο 2017

Ο κ. Λιαργκόβας κάλεσε, παράλληλα, την κυβέρνηση να κλείσει το συντομότερο την αξιολόγηση επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό αυτό θα έπρεπε να γίνει τον Οκτώβριο.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι αν η αξιολόγηση δεν κλείσει εντός του έτους τότε «όχι απλώς θα χτυπάνε καμπανάκια αλλά θα υπάρχει εκτροπή». «Θα έχουμε πολύ πιο δυσμενείς εξελίξεις. Η κόκκινη γραμμή είναι το τέλος του έτους» ξεκαθάρισε αναφερόμενος στην αξιολόγηση.

SHARE:

24Media Network