Λήγει το Σάββατο η προθεσμία για το πρόγραμμα “γέφυρα” – Στις 150.000 έφτασαν οι αιτήσεις

Λήγει το Σάββατο η προθεσμία για το πρόγραμμα “γέφυρα” – Στις 150.000 έφτασαν οι αιτήσεις
Ακίνητα στην Αθήνα Eurokinissi

Η πλατφόρμα για το πρόγραμμα "γέφυρα" θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Άλλες τρεις μέρες, μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «γέφυρα» μέσω του οποίου επιδοτούνται για εννέα μήνες και σε ποσοστό έως και 90% δόσεις στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων συνδεδεμένων με την πρώτη κατοικία.

Το πρόγραμμα το οποίο εκπονήθηκε για να συγκρατηθεί η αύξηση των κόκκινων δανείων λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, στους τρείς μήνες της λειτουργίας του συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από τους δανειολήπτες που χτυπήθηκαν από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πρόσφατη υγειονομική κρίση. Απόδειξη αποτελεί και ο μέχρι σήμερα αριθμός των αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα που έφθασε χθες τις 150.249.

Το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία, είτε αυτά εξυπηρετούνται κανονικά, είτε βρίσκονται σε καθυστέρηση, είτε έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες. Οι δικαιούχοι θα λάβουν κρατική επιδότηση για συνολικό χρονικό διάστημα 9 μηνών. Η καταβολή της επιδότησης ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής των πληρωμών δόσεων δανείων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, www.keyd.gov.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα