Λιγότερο ανταγωνιστική η Ελλάδα

Λιγότερο ανταγωνιστική η Ελλάδα

Στην 90η θέση κατατάσσεται η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας σύμφωνα με έρευνα του World Economic Forum

Η Ελλάδα είναι λιγότερο ανταγωνιστική καθώς σύμφωνα με έρευνα του World Economic Forum, έχασε επτά θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας, κάτι που την κατατάσσει πλέον στην 90η θέση ανάμεσα σε 142 χώρες ανά το κόσμο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η "Ισοτιμία", περισσότερο ανταγωνιστικές από την χώρα μας είναι η Ρουμανία, η Αλβανία, η FYROM, η Μποτσουάνα, η Γουατεμάλα και ο Λίβανος.

Μάλιστα, σημειώνεται πως σε αυτή την μεγάλη πτώση της Ελλάδας συνέβαλε η δραματική επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, κριτήριο στο οποίο η χώρα έπεσε φέτος στην 140η θέση.

Μεταξύ άλλων, στο κριτήριο των χρηματαγορών η χώρα έπεσε στην 110η θέση, στους δημόσιους θεσμούς στην 89η θέση και στην αγορά απασχόλησης στην 126η θέση.

Κατά τα άλλα, η φετινή λίστα δείχνει ότι η Ελβετία παραμένει η πιο ανταγωνιστική οικονομία του πλανήτη. Η Σιγκαπούρη ξεπέρασε τη Σουηδία κερδίζοντας τη δεύτερη θέση και ακολουθούν στην κατάταξη η Σουηδία, η Φιλανδία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

SHARE:

24Media Network