Λόγω φόρων: Κατά 300% έχουν αυξηθεί οι αποποιήσεις κληρονομιάς

Κατοικιίες στη Πεντέλη (eurokinissi/ Παναγλοπουλος Γίαννης)
Κατοικιίες στη Πεντέλη (eurokinissi/ Παναγλοπουλος Γίαννης) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηματομεσιτών Αττικής, Γιάννης Ρεβύθης, μίλησε στο News 24/7 στους 88,6 σημειώνοντας πως αν δεν υπήρχε το AIRBNB και η Golden Visa η κτηματαγορά θα ήταν κάτω του μηδενός.

Κατά 300% έχουν αυξηθεί οι αποποιήσεις κληρονομιάς, λόγω φόρων, είπε στον News 24/7 στους 88.6 και στον Γιώργο Βούλγαρη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηματομεσιτών Αττικής, Γιάννης Ρεβύθης.

Ο κ.Ρεβύθης σημείωσε πως η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί και ζήτησε κίνητρα στους αγοραστές και όχι νέους φόρους, ώστε η κτηματαγορά να αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται. "Αν δεν υπήρχε το AIRBNB και η Golden Visa η κτηματαγορά θα ήταν κάτω του μηδενός" είπε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

Ζήτησε ακόμη η φορολογία να είναι ανταποδοτική με τη δημιουργία από το κράτος των κατάλληλων υποδομών, ενώ είπε πως πρέπει να υπολογίζεται με βάση το εισόδημα του κάθε ιδιοκτήτη. "Δεν μπορεί ένας χαμηλοσυνταξιούχος ή ένας άνεργος που κληρονόμησε ένα σπίτι να αναγκάζεται να το πουλήσει επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους. Το κεραμίδι ήταν όνειρο για τον Έλληνα αλλά έπεσε και τον πλάκωσε" είπε εκτιμώντας πως οι αποποιήσεις κληρονομιάς έχουν αυξηθεί κατά 300%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΝΦΙΑ
SHARE:

24Media Network